’s Werelds mooiste winkelstraat is te vinden in Parijs en heet Champs Élysées. De straat is circa 70 meter breed en maar liefst twee kilometer lang. Op deze pagina lees je over de winkels en panden, openingstijden en leuke weetjes.

Champs-Élysées Parijs

De boulevard is aan beide zijden voorzien van grote voetpaden en prachtig volle bomen. Aan de boulevard zijn dure winkels gelegen, banken en kantoren. Op 14 juli – de nationale feestdag – is het tevens het toneel van een grote parade. Het begint (of eindigt) bij de Arc de Triomphe. Volg je complete twee kilometer langs, dan kom je ook langs de residentie van de Franse president.

Naast winkelstraat is het dus ook toneel van belangrijke vieringen. Hierbij kan je denken aan de nationale feestdag. Op die dag is er een militaire parade, maar ook de herdenking van de Tweede Wereldoorlog en de viering van het Wereldkampioenschap voetbal dat door Frankrijk werd gewonnen. Kortom: De Champs-Élysées is een bijzondere straat voor de Parijzenaars.

Bustour tickets bestellen

Winkels

Aan de winkelstraat zijn diverse luxueuze merken gevestigd. Het is daarom niet heel verwonderlijk als je bekende personen tegen het lijf loopt. In Nederland kennen we de Kalverstraat, in Parijs is dat dus de Champs-Élysées. Soms staan er geblindeerde auto’s voor de deuren van winkels. Dat is vaak een teken dat er een bekend persoon in de winkel is. In dat geval mag je niet naar binnen en worden de deuren bewaakt.

Weetjes

  • Dankzij alle dure winkels, cafés en bioscopen is het een van de bekendste winkelstraten ter wereld.
  • Met een gemiddelde huurprijs van €900,- per maand ook een van de duurste.
  • De bijnaam van de straat is: ”la plus belle avenue du monde”. Dit betekent ‘de mooiste laan ter wereld’.
  • De naam is afgeleid uit het Grieks waar Elyzeese waar mooi velden de verblijfplaats van de gelukzaligen waren.

Terug naar: bezienswaardigheden

Champs Élysées
5 (100%) 1 vote