Moulin Rouge (Frans voor ”De Rode Molen”) is een cabarettheater in de Franse hoofdstad. Het theater ligt aan de rand van de stad in het 18e arrondissement. Het theater heeft een klein Nederlands tintje, want het is ontworpen door de Frans-Nederlandse architect Eduard Niermans in de negentiende eeuw. Tot op heden wordt het theater gebruikt en kan je er voorstellingen bijwonen en dineren.

Cabarettheater in Parijs

De opening van het theater was op 6 oktober 1889. Op het dak bevindt zich een rode molen. Hier heeft het gebouw dan ook zijn naam aan te danken. Jaarlijks komen hier duizenden toeristen op af en wordt over de gehele wereld geïmiteerd. In de vroege jaren werd het gekenmerkt door extravagante shows. Vandaag de dag kan je er terecht voor andere voorstellingen, cancanshows met sexy danseressen en luxe dinershows. Het theater is echter wel zeer prijzig. Veel films en boeken spelen zich ook af in en rond de nachtclub.

Tickets met korting

Goedkope tickets Moulin Rouge

Zoals hierboven al was aangegeven zijn tickets niet heel goedkoop. Je kan ervoor kiezen om tijdens je verblijf in Parijs een last-minute kaartje te kopen. De kans is in dat geval groot dat je voor minder naar een show kunt, maar je loopt ook het risico dat het is uitverkocht. Wil je toch meer zekerheid, bestel dan je ticket online.

Online zijn tickets verkrijgbaar vanaf €87 per persoon. Op dit moment speelt de show ‘Féerie’ daar en ontvang je tevens een fles overheerlijke champagne. Uiteraard kan je ook naar Moulin Rouge Paris met extra dineropties. In dat geval betaal je circa €180 en kan je ondertussen de cancanshow bijwonen.

Terug naar: bezienswaardigheden

Moulin Rouge
5 (100%) 1 vote[s]