De metro van Parijs is hét vervoersmiddel binnen de hoofdstad om van A naar B te komen. De metro is snel, makkelijk in gebruik en goedkoop. Met name bij de langere afstanden is er geen betere manier om de grote afstanden te overbruggen. Binnen enkele minuten ben je in het arrondissement waar je moet zijn.

 

Op 19 juli 1900 werd de eerste lijn geopend. Inmiddels telt het netwerk 16 verschillende lijnen die samen goed zijn voor 219,9 kilometer aan metronetwerk. Met ruim 300 metrostations over heel Parijs is dit bij uitstek het vervoersmiddel binnen de Franse hoofdstad. Mede hierdoor is de Parijse metro de op één na drukste van de wereld.

Dat is dan ook een gegeven dat je met name tijdens de spitsuren en in de vakanties merkt. Bij overvolle metro’s wil het nog wel eens handig zijn om er eentje over te slaan. De eerstvolgende rit is er vaak al met enkele minuten.

 

Visite Transport Pass

Met de Visite Transport Pass reis je met één kaart door heel Parijs. Hiermee heb je geen gedoe met losse tram-, metro- en buskaartjes. Alles staat op een handig pasje.

Met behulp van de Visite Transport Pass reis je onbeperkt door Parijs in de belangrijkste en populairste zones 1-3. Bovendien is het pasje de gehele dag beschikbaar van 05:30 uur tot 5:30 uur.

Deze Franse dagkaart is beschikbaar voor 1, 2, 3 of 5 opeenvolgende dagen en komt met een handig boekje vol praktische informatie en bespaartips.

Je kan de Visite Transport Pass thuisgestuurd krijgen of ophalen op een locatie in Parijs. Vanaf het moment dat je de eerste keer gebruikmaakt van het pasje zal deze geactiveerd worden en start de looptijd van het pasje.

De prijs voor deze handige OV-kaart is afhankelijk van het aantal dagen. Je kan de Visite Transport Pass ook combineren met een museumkaart. In dat geval is de Stadspas Parijs of de The Paris Pass iets voor jou. Daarmee heb je direct toegang tot 60+ bezienswaardigheden!

Hieronder gaan we verder over deze stadspassen.

 

Paris Passlib: Reizen zonder zorgen

Als je geen gedoe wilt met losse kaartjes, dan is de Paris Passlib een eenvoudige oplossing. Met deze kaart verken je Parijs in je eigen tempo en geniet je van diverse leuke voordelen.

Zo ontvang je bij aankoop van deze toeristenpas namelijk een OV-kaart: De hierboven besproken Visite Transport Pass waarmee je onbeperkt gebruik kan maken van het openbaar vervoer.

Je mag daarnaast ook een mooie en bijzondere rondvaart maken over de Seine en krijgt toegang tot ruim 60+ bezienswaardigheden en musea. Een mooie bijkomstigheid is dat je bij een merendeel van alles niet in de rij hoeft te staan, maar direct naar binnen mag. Zo bespaar je tijd en geld!

De Paris Passlib is verkrijgbaar voor de duur van 2 tot 5 dagen en gaat in vanaf het eerste gebruik. De kaart wordt aangeboden door het Bureau voor Toerisme in Parijs en is daarmee al jaren een vertrouwde stadspas voor toeristen.

 

Voordelen van de Paris Passlib:

 

 • Paris Visite OV-kaart voor zones 1-3;
 • Parijse museumkaart;
 • 1 uur durende rondvaart over de Seine;
 • 1-Daagse Sightseeing Tour;
 • Praktische stadskaart.

 

The Paris pass: Onbeperkt met het openbaar vervoer

Als je veel van Parijs wilt zien en daarmee veelvuldig gebruik gaat maken van het openbaar vervoer, bijvoorbeeld tijdens je stedentrip, dan doe je er goed aan om de Paris Pass te kopen. De Paris Pass is te vergelijken met de ov-chipkaart, maar dan voor toeristen.

Het werkt als volgt: De Paris Pass is er voor 2 tot 5 dagen. Je ontvangt hierbij een soort ov-chipkaart waarmee je gratis kan reizen met het openbaar vervoer in Parijs én tevens een Parijse museumkaart. Hiermee krijg je dus ook direct toegang tot ruim 60 musea.

Dat is nog niet alles! Als kers op de taart mag je ook een prachtige rondvaart maken over de Seine, ontvang je een voucher voor een 1-Daagse Sightseeing Tour en een praktische kaart van de gehele stad.

 

Inbegrepen bij de Paris Pass:

 

 • Kaart voor het openbaar vervoer voor zone 1-3;
 • Paris Museumkaart;
 • 1 uur durende rondvaart;
 • 1-Daagse Sightseeing Tour;
 • Stadskaart.

 

Stadspas Parijs: Gratis entree en openbaar vervoer

Een tweede mogelijkheid om met de metro door Parijs te reizen is de Stadspas Parijs. Hiermee reis je niet alleen gratis in zone 1-3 van Parijs, maar krijg je extra voordelen voor tijdens je verblijf.

Met deze Stadspas Parijs krijg je toegang tot diverse populaire attracties en bezienswaardigheden in Parijs, een bijzondere cruise over de Seine en kan je dus ook onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer.

De Stadspas is verkrijgbaar voor 2, 3, 4, 5 of 6 dagen en komt altijd met de bovenstaande voordeelen en extra’s.

 

inbegrepen bij de Stadspas Parijs:

 

 • Onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer zones 1-3 (bus, metro en RER);
 • Toegang tot diverse topattracties en bezienswaardigheden;
 • Snelle toegang tot het Louvre museum, Musée d’Orsay, Arc de Triomphe;
 • Inclusief wandelroutes en korting bij diverse winkels;
 • Gratis stadskaart met praktische informatie.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Post comment