De afstand van Nederland naar Parijs is ongeveer 490 kilometer. Gerekend vanaf een centraal punt in ons eigen land doe je er met de auto dan ook minimaal 5 uur over. Gelukkig zijn er ook alternatieve mogelijkheden. Zo doet de trein vanuit Amsterdam er slechts 3 uur over en het vliegtuig slechts een uurtje. Iedere optie kent zijn eigen voor- en nadelen, maar ook de prijs kan flink verschillen. Hieronder spreken we alle opties die er zijn.

Trein

Zonder wachtrij instappen en binnen drie uurtjes uitstappen in hartje Parijs. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Met de Thalys rijd je vanuit de Randstad binnen 3 uur naar de stad van de liefde. De trein is dan ook het ideale vervoersmiddel en wordt door veel reizigers gebruikt. Dagelijks rijden er 8 treinen van Thalys op en neer. Vanaf Amsterdam Centraal is de reistijd 3 uur en 17 minuten en vanaf Rotterdam slechts 2 uur en 36 minuten.

Een treinticket naar Parijs kost in de aanbieding slechts €29,-. Terwijl het reguliere tarief maar €35,- per persoon is. Wil je meer beenruimte en service aan boord? Een eerste klas treinticket kost €59,- per persoon, maar is gezien de korte reistijd niet aan te raden. Goedkope treintickets naar Parijs boeken? Bestel dan je tickets vanaf drie maanden voor vertrek. Dan ben je verzekerd van de laagste prijs.

Zoek treintickets

Vliegtuig

Naast de trein is ook het vliegtuig een populaire optie als het om reizen naar Parijs gaat. Vliegtickets worden immers met de dag goedkoper en de reistijd is slechts een uurtje. Het nadeel is echter wel dat je tijdig op vliegveld aanwezig moet zijn én tijd kwijt bent aan het inchecken. Bovendien moet je ook nog vervoer van en naar het vliegveld regelen. Toch kan een last-minute vliegticket naar Parijs stukken goedkoper zijn dan een treinticket. Dit komt omdat vliegaanbieders graag alle stoelen bezet willen. Wil je je vriend of vriendin een verassingsreis naar cadeau geven? Kijk dan bij de last-minute aanbiedingen.

Bus

Tot slot is er de bus naar Parijs. Deze optie wordt veelvuldig gebruikt door scholieren en studenten. Deze busreis wordt vanuit Nederland verzorgd door drie busmaatschappijen. Het Franse OUIBUS rijdt dagelijks op en neer tussen Amsterdam en Parijs. In tegenstelling tot de overige reisopties doet de bus er ruim 7 uur over. Dit betekent dat de bus direct de langste reistijd heeft. Het is daarentegen wel de goedkoopste optie en vandaag de dag ook relatief comfortabel. De bussen van OUIBUS zijn namelijk voorzien van comfortabele stoelen, WiFi en stopcontacten. De kosten hiervoor zijn €35,- per persoon. Reis je met een groepje van vier, dan is de vierde gratis.

Naast de bovengenoemde aanbieder kan je ook met Eurolines de reis maken. Opstapmogelijkheden heb je in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Breda en Den Bosch. Een regulier busticket naar Parijs kost €35,-. Koop je een kaartje in de aanbieding dan betaal je soms maar €18,- retour!

Tot slot is er de FlixBus. Zij streven ernaar om betaalbare busreizen aan te bieden. Zowel in eigen land als naar Parijs werken zij met absolute bodemprijzen. Dit betekent dat je voor €14,99,- in de Franse hoofdstad staat. Bovendien zijn er zelfs nog goedkopere tarieven als je bustickets in de aanbieding bestelt. Ook de bussen van FlixBus zijn voorzien van gratis WiFi, veel beenruimte en stopcontacten.

Zoek bustickets

Auto

De derde optie is de auto. Van Utrecht naar Parijs is gemiddeld zo’n 490 kilometer enkele reis. Mits er geen files staan duurt de autorit 5 uur. Ben je eenmaal in de drukke stad dan heb je er niet veel aan. Parkeren in Parijs is namelijk vrij lastig of veel te duur. Parkeer je de auto in het centrum dan ben je gemiddeld 30 euro per dag kwijt. Uiteraard zijn er goedkopere alternatieven, maar die zijn vaak ver buiten het centrum te vinden. Kortom: wil je goedkoper en sneller reizen? Kies dan voor de trein of het vliegtuig.

Complete stedentrip boeken

Een bliksembezoek, een weekendje weg of een meerdaagse stedentrip naar Parijs boeken? Kies voor een verzorgde stedentrip naar de stad van de liefde. Via onze actiepagina boek je snel en eenvoudig een compleet verzorgde vakantie bij een van onze partners. Alle aanbiedingen op Parijzenaar zijn uiterst zorgvuldig samengesteld en beoordeeld op basis van prijs, kwaliteit en service. Wij wensen je in ieder geval veel plezier in Parijs.