Parijs is niet een van de goedkoopste bestemmingen van Europa. Gelukkig hoeft het overnachten in Parijs niet veel te kosten. Zo zijn er genoeg goedkope, maar leuke hotels te vinden. Daarnaast heb je genoeg keuze uit hostels, Bed and Breakfasts en appartementen.

Waar overnachting in Parijs?

Parijs is opgedeeld in 20 arrondissementen. Deze zijn aangeduid met nummers. Nummer 1 begint in het hart van de stad, hoe hoger het nummer, des te verder je verwijderd bent van het centrum. Voor je verblijf is het echter niet storend om een hotel ver uit het centrum te hebben. Want hoe dichter je bij het centrum overnacht, des te drukker de locatie. Bovendien is het metrostelsel van de stad zeer goed ingericht en kan je voor een klein bedrag overal naartoe.

Goedkope hotels

De prijzen van een hotel zijn op basis van het arrondissement ingedeeld. Kies je een hotel in het eerste arrondissement, dan betaal je vaak flink meer per nacht. Je zit immers midden in het centrum en dat reflecteert zich in de prijs per nacht. Een hotelovernachting in het zevende arrondissement kan al de helft van de prijs schelen. Bovendien ben je met de metro binnen een kwartier in het bruisende centrum van Parijs.

Hostel of jeugdherberg

Ben je scholier, student of heb je gewoon net iets minder te besteden? Geen probleem, Parijs kent een aantal leuke hostels en jeugdherbergen. De stad kent er enkele honderden, dus keuze genoeg. Ook hier bepaalt de locatie de kostprijs per nacht.

 

Meer informatie

Appartement huren

Ben je met een groepje of heb je liever wat meer privacy? Kies dan voor een appartement in een van de buitenwijken. Je bent in dat geval een stuk minder kwijt aan je overnachting. Hierdoor kan je langer in de stad verblijven, een paar keer extra buiten de deur eten of meer bezienswaardigheden bezoeken. Het leuke aan een appartement is dat je leeft als een echte Parijzenaar. Je woont immers een paar dagen tussen de lokale bevolking in een ‘normale’ wijk. Je doet je boodschappen, kookt en verblijft tussen minder toeristen dan gewoonlijk. Net als een hotelovernachting is een appartement voorzien van diverse voorzieningen. Zo heb je vaak een eigen keuken, vaatwasser, ruime badkamer, wasmachine en gratis WiFi. Heb je geluk, dan hoort er ook een eigen parkeerplaats bij.

Bed and Breakfast

Ook Parijs gaat mee in de opkomende trend. Zo zijn er mogelijkheden te over als je op zoek bent naar een Bed & Breakfast. In tegenstelling tot dure hotelovernachtingen betaal je hiervoor tussen de €30 – €75 euro per persoon per nacht voor. Iedere wijk in de stad kent wel enkele tot tientallen B&B’s. Van lokale woningen omgetoverd tot B&B tot prachtige 17e eeuwse panden waarin je kan overnachten als een vorst. Wil je eens wat anders dan een hotel of appartement, kijk dan eens tussen deze lijst aan accommodaties.

Meer informatie

Campings

Op doortocht naar Spanje of Portugal? Ook dan is Parijs een prima stad om te overnachten en een paar dagen tot rust te komen. Net buiten Parijs liggen namelijk een aantal prachtige campings die veel goedkoper zijn dan het gemiddelde hotel of appartement. Ook wanneer je een bezoekje wilt brengen aan Disneyland Parijs is de camping vlakbij Disneyland Paris een uitstekende keuze.

 

Meer informatie

 

Terug naar: Startpagina

 

Overnachten
5 (100%) 1 vote[s]