Je zou het niet denken, maar vlakbij Parijs zijn een aantal leuke campings te vinden. Ideaal voor liefhebbers van kamperen of als je op doortocht naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk, Spanje of Portugal. Wij hebben een aantal leuke campings geselecteerd in of vlakbij Parijs. Mocht je zelf leuke campings weten, laat het ons weten.

Parijs en omgeving is het economische hart van Frankrijk. Campings in de buurt van de Franse hoofdstad bezoek je niet om te genieten van de rust, omgeving of het prachtige landschap, maar wel voor een bezoekje aan het Louvre, Disneyland Parijs of het kasteel van Versailles. De stad zelf kent enkele populaire doch rustige kampeerplekken, maar ook net buiten de stad is er genoeg keuze.

Campings in de stad

Een bezoekje aan de stad van de liefde combineren met natuur, een rustige omgeving en betaalbare luxe? Vanuit een camping Parijs ontdekken is zo’n gek idee nog niet. In de stad en vlakbij de Franse hoofdstad zijn namelijk meerdere campings te vinden. Duizenden toeristen trekken er jaarlijks op uit om te kamperen nabij de Eiffeltoren, het Louvre en Disneyland Parijs. Het is immers een goedkopere optie dan een hotel of appartement.

Een bijkomend voordeel van besparen op de overnachting is dat je deze kan uitgeven aan attracties, musea of een avondje buiten de deur eten. Of nu gaat om een kleine tent, caravan, vouwwagen of camper: op een camping sta je comfortabel, rustig en goedkoop.

Bekijk ook: alle bezienswaardigheden

Campings vlakbij Parijs

Hoe verder je buiten het centrum verblijft, des te groener je uitvalbasis wordt. Er is niets beter dan aan het eind van een mooie dag terugkeren in de natuur. Met een camping vlakbij Parijs heb je het beste van beide werelden. Kunst, cultuur en architectuur in de stad. Rust en natuur op de camping.

Beschik je niet over een eigen caravan of kamper? Geen probleem. Vakantiehuisjes en bungalows zijn altijd te huur. Ga je met kinderen op vakantie dan is het goed om te weten dat Frankrijk ook dan een geschikte vakantiebestemming is. Het verderop gelegen Disneyland Parijs is namelijk uitermate geschikt om een dagje te bezoeken. Het populaire en kindvriendelijke pretpark barst van de attracties, shows en parades. Het gehele jaar door maakt dit een onvergetelijke vakantieadres.

Goedkope campings

Op doortocht of liever niet te veel uitgeven aan een slaapplek? Kies dan voor een goedkope camping in of vlakbij Parijs. Kies voor een camping net buiten de hoofdstad. Camping Paris Est en Camping Bois de Boulogne zijn net buiten de stad gelegen. Met een bushalte voor de ingang is het uitermate geschikt om met het openbaar vervoer te komen. Ook geschikt voor backpackers dus. In tegenstelling tot dure hotelovernachtingen betaal je op goedkope campings zoals deze slechts enkele tientjes per nacht.

Geef een beoordeling