Dankzij de Hop-on Hop-off bussen in Parijs kan je op een ontspannen manier de prachtige stad verkennen. Middels een bus met open dak rij je langs diverse bezienswaardigheden in Parijs én kan je in- en uitstappen wanneer je wilt. Deze vorm van vervoer is de laatste jaren enorm populair door het hoge tempo waarmee je alle hoogtepunten kan bezichtigen.

Dé manier om Parijs te ontdekken

Deze grote sightseeing bussen in Parijs werken op basis van het Hop-on Hop-off-principe. Dit betekent dat je onbeperkt kan in- en uitstappen op een en dezelfde dag. Je betaalt dus een vast prijs voor de hele dag. Dit is ongeacht de afstand of het aantal keer in- en uitstappen.

Big Bus Parijs langs Louvre

De bus rijdt langs tientallen bezienswaardigheden

Tijdens de tour door Parijs krijg je gratis een audiogids die je van relevante informatie voorziet van de stad en de bezienswaardigheden waar je langs rijdt. Deze audiogids is beschikbaar in twaalf verschillende talen, waaronder Engels, Duits, Spaans, Frans en Italiaans. Helaas zit er dus geen Nederlandse audioguide bij. Zie je iets leuks, dan kan je uitstappen en later weer instappen.

Er zijn in de lichtstad drie verschillende busroutes: Blauw, groen en rood. Het busticket is echter gewoon geldig op alle drie de busroutes. op de hoofdroute (Blauw) krijg je vaak live commentaar van de buschauffeur of medewerker.

Hoe werkt Hop On Hop Off?

Bij de Hop-on Hop-off bussen betaal je een vas bedrag voor 1, 2 of 3 dagen. Betalen per rit of enkele reis is dus niet nodig en bovendien niet mogelijk.

De tickets zijn dus verkrijgbaar voor een vooraf gekozen aantal dagen. Na activatie gaan de tickets in. Heb je voor meerdere dagen een ticket bestelt, dan is het goed om te weten dat dit voor aaneengesloten dagen is. Bijvoorbeeld voor op de vrijdag en zaterdag. Heb je dit liever niet, dan kan je meerdere 24-uurtickets bestellen.

Tip: Door handig gebruik te maken van de Hop-on Hop-off bussen hoef je geen extra geld te spenderen aan het openbaar vervoer. Gebruik simpelweg de bustour om van A naar B te komen.

De busroutes in Parijs

Zoals hierboven vermeld bestaan er diverse busroutes in Parijs. De Hop-on Hop-off bussen hebben drie verschillende routes. De bussen rijden het gehele jaar door; zowel in het hoogseizoen als in het laagseizoen. In het hoogseizoen (1 april – 31 oktober) rijden deze tussen 09:30 uur – 20:30 uur elke tien minuten, ongeacht de buslijn. In het laagseizoen (1 november – 31 maart) rijden deze tussen 09:30 uur – 18:30 uur, elke tien minuten.

Bekijk hier bij welke bezienswaardigheden en op welke locaties de bussen stoppen.

Tickets voor Hop-on Hop-off bussen

Bustickets voor in Parijs zijn gemakkelijk online te reserveren. Bovendien ontvang je als vroegboeker vaak een leuke korting t.o.v. de reguliere ticketprijzen. Tickets kan je gemakkelijk uitprinten of op een smartphone laden. Zo voorkom je lange wachtrijen bij de kassa’s en kan je direct de bus in en van de stad genieten.

Reis je met kinderen (4-15) dan mogen zij met korting meereizen. Een kinderkaartje kost namelijk maar de helft! 50% korting dus voor kinderen. Kinderen jonger dan 4 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van een volwassene.

Verder is het ook mogelijk om een nachttour te boeken. Deze vertrekken ’s avonds rond 22:00 uur en bieden een unieke mogelijkheid om Parijs in het donker te verkennen. Bovendien stopt de bus ook bij de Eiffeltoren wanneer de lichtshow plaatsvindt. Kortom: Een unieke kans op ’s avonds meerdere bezienswaardigheden verlicht te zien.

Hop-on Hop-off bus Parijs24 uurs Hop-on Hop-off busticket

Dit ticket is geldig voor 24 uur na de eerste keer opstappen.

Prijs voor een volwassene: € 34,-.

Kinderen (4 tot 15 jaar) € 17,-

Klik hier om je busticket te boeken

 

48 uurs Hop-on Hop-off busticket

Dit ticket is geldig voor 48 aaneengesloten uren na de eerste keer opstappen.

Prijs voor een volwassene: € 38,-.

Kinderen (4 tot 15 jaar) € 17,-

Klik hier om je busticket te boeken

 

Kaart van alle bushaltes in Parijs72 uurs Hop-on Hop-off busticket

Dit ticket is geldig voor 72 aaneengesloten uren na de eerste keer opstappen.

Prijs voor een volwassene: € 42,-.

Kinderen (4 tot 15 jaar) € 17,-

Klik hier om je busticket te boeken

24 uurs bustour incl. nachttour

Dit ticket is geldig voor 24 aaneengesloten uren na de eerste keer opstappen en bevat een gratis nachttour per Big bus.

Prijs voor een volwassene: € 49,-

Kinderen (4 tot 15 jaar) € 21,-

Klik hier om je nachttour te bestellen

 

Combineren: Hop-on Hop-off bus & rondvaart!

Wil je naast de bus ook met de boot dwars door Parijs varen? Combineer dan je Hop-on Hop-off busticket met een rondvaartboot over de Seine. Bestel je ze allebei tegelijk, dan ontvang je een aantrekkelijke korting. Deze aanbieding is geldig voor 2 of 3 opeenvolgende dagen

De boot & bus combinatie is de perfecte manier om Parijs te ontdekken op een ontspannen manier. Neem de bus door de lichtstad en bekijk van het dak van de bus tientallen bezienswaardigheden. Wanneer je met de boot over de Seine vaart krijg je een uniek beeld van verschillende bezienswaardigheden die aan de Seine zijn gelegen, waaronder de Eiffeltoren.

Voordelen:

  • Hop-on Hop-off Bus & Rondvaart;
  • Op een ontspannen manier heel Parijs ontdekken;
  • Unieke rondvaart over de Seine;
  • Inclusief audiogids;
  • Jij bepaalt het tempo;

Rondvaart over de Seine. Par

48 uurs Hop-on Hop-off bus & cruise

Dit ticket is geldig voor 48 aaneengesloten uren na de eerste keer opstappen.

Prijs voor een volwassene: € 47,-.

Kinderen (4 tot 15 jaar) € 21,-

Klik hier om je tickets te boeken

 

72 uurs Hop-on Hop-off bus & cruise

Dit ticket is geldig voor 72 aaneengesloten uren na de eerste keer opstappen.

Prijs voor een volwassene: € 51,-.

Kinderen (4 tot 15 jaar) € 21,-

Klik hier om je tickets te boeken