Voor het grootste aantal hotelboekingen wordt er door onze redactie gebruikgemaakt van Booking.com. Een Nederlands bedrijf dat eind vorige eeuw, in 1996, werd opgericht en inmiddels een heel grote speler is geworden.

Op de website van Booking.com kan je net als op Trivago en Expedia een groot en wereldwijd aanbod aan hotels, appartementen, bed and breakfasts, hostels et cetera boeken. Ideaal is dat je meerdere hotels kan boeken en deze in een overzicht kan zien. Bijvoorbeeld voor als je gaat backpacken of gewoon een aantal steden bezoekt.

Op zich niet heel veel anders dan andere websites hoor ik je denken. Het tegendeel is echter waar. Via Booking kan je namelijk al snel veel geld besparen die in eerste instantie niet wordt getoond. Zo kan je na enkele boekingen extra korting krijgen middels het Genius-account. Ook hoef je niet per se met een creditcard te betalen, kan je gratis je boeking annuleren of wijzigen en dit alles via één website.


 

korting

Genius programma korting!
Booking.com korting – Deze week toegevoegd – Geldig t/m 31 december 2019

Vriendenvoordeel bij Booking
Booking doorlopende actie – Vorige week toegevoegd – Geldig t/m 31 december 2019

Gratis actie

Tot wel 50% Korting op je volgende boeking
Booking.com code – Vorige maand toegevoegd

Verloopt binnenkort


Genius-account

Zoals hierboven aangegeven kan je met het Genius-account als snel voor extra korting sparen. Je krijgt na 5 boekingen al toegang tot het besloten programma. Hiermee krijg je direct korting tot boekingen waarop de Genius-voorwaarden op van toepassing zijn. Bijkomend voordeel: de meeste accommodaties komen hiervoor in aanmerking.

Soepel boekingsbeleid

Heb je dezelfde kamer ergens anders goedkoper gezien? Via Booking.com kan je altijd gratis je boeking annuleren of wijzigen. Je zit dus nooit ergens aan vast! Is de prijs via Booking gedaald, dan kan je gemakkelijk je boeking annuleren en opnieuw je kamer reserveren. Ook als je plotseling nadere plannen hebt gemaakt of onverhoopt je vakantie moet annuleren kan je tot enkele dagen van tevoren annuleren of wijzigingen doorgeven.

Gratis reisgidsen

Na het reserveren van je hotel, bed and breakfast, hostel of appartement ontvang je een gratis reisgids. Deze zijn gebaseerd op de stad waarin je verblijft. Hierdoor weet je direct wat je kan bezichtigen en wat er allemaal te vinden is. De reisgids is digitaal dus overal en altijd te raadplegen. Kom je ’s middags of ’s avonds aan op je bestemming dan staan er altijd wel een aantal heerlijke restaurants voor je in.

Refer a friend

Naast de bovengenoemde voordelen kan je ook extra korting vergaren door vrienden uit te nodigen om de website te gebruiken. Je kan tot maximaal 10 vrienden uitnodigen. Zij krijgen dan per e-mail een uitnodiging met een speciale link. Wanneer ze via deze unieke link een accommodatie reserveren, dan ontvang jij en je vriend een kortingscode voor 15 euro voor de volgende boeking. Dan noemen wij nog eens een win-winsituatie.