Zoek op accommodatie

Betrouwbare partners

De reisbureau’s op Parijzenaar.nl hebben altijd een of meerdere keurmerken. Dit betekent dat ze zijn aangesloten bij het ANVR, het Calamiteitenfonds en het SGR.

 

Keurmerken van partners

Goedkope stedentrip Parijs

Parijs: een Europese topbestemming die jaarlijkse honderdduizenden Nederlandse bezoekers trekt. De stad van de liefde ligt immers op korte afstand van ons kikkerlandje en je kan al binnen enkele uren in de stad van de liefde staan.

Op Parijzenaar.nl vind je een compleet overzicht van informatie over de stad, bezienswaardigheden, manieren van reizen, openbaar vervoer en nog veel meer. Daarnaast tref je hier bruikbare informatie omtrent Disneyland Parijs, het verblijf en ticketprijzen. Laat je inspireren en motiveren om een prachtige stedentrip naar Parijs te boeken.

De stad van de liefde

Dat Parijs een bijzondere bestemming is moge duidelijk zijn. Deze wereldstad trok in 2017 ruim 23 miljoen toeristen. Ruim 11 procent meer dan het jaar ervoor. Daarmee is de bestemming populairder dan Londen, Rome en New York. De stad is makkelijk bereikbaar met de auto, de bus of de trein. Daarnaast is Parijs goed te combineren met een bezoek aan Versailles, Saint-Denis of Disneyland Paris. Net buiten de Franse hoofdstad vind je ook een aantal prachtige natuurparken met wilde dieren.

 

Populaire bezienswaardigheden

Basilique du Sacré Coeur

De Basilique du Sacré Coeur is een bekende basiliek in Parijs. Het bouwwerk is gelegen op heuvel Montmartre in het 18e arrondissement. De kerk valt op door het uiterlijk, de vormgeving en de architectuur. Om bij de kerk te komen dien je eerst 222 traptreden te beklimmen. 5 / 5 ( 1 vote )

Eiffeltoren

De Eiffeltoren en Parijs worden vaak direct aan elkaar gelinkt. Niet heel gek natuurlijk: De Eiffeltoren is het bekendste monument van Frankrijk en misschien wel de wereld. Jaarlijks trekt het bouwwerk zes miljoen bezoekers en is daarmee het meest bezochte monument van de wereld.

Arc de Triomphe

De triomfboog is een bekend bouwwerk in Parijs. Het bouwwerk staat in het 8ste arrondissement op een druk verkeersplein. De Arc de Triomphe is de op een na grootste triomfboog ter wereld. Alleen Noord-Korea kent een grotere. 5 / 5 ( 2 votes )

Kasteel van Versailles

Château de Versailles, Frans voor ‘Kasteel van Versailles’, is een kasteel in het buurtschap Versailles in Frankrijk. Het licht dichtbij Parijs en is sinds 1792 het nationale museum. In Nederland is het kasteel beter bekend als Paleis van Versailles. Met ruim 10 miljoen bezoekers per jaar is dit zeker een top bezienswaardigheid.

Moulin Rouge theater

Moulin Rouge (Frans voor ”De Rode Molen”) is een cabarettheater in de Franse hoofdstad. Het theater ligt aan de rand van de stad in het 18e arrondissement. Het theater heeft een klein Nederlands tintje, want het is ontworpen door de Frans-Nederlandse architect Eduard Niermans in de negentiende eeuw. Tot op heden wordt het theater gebruikt…

Het Louvre Museum

Het Louvre is ’s wereld grootste kunstmuseum en tevens een historisch monument gelegen in Parijs. Het museum is gelegen in het eerste arrondissement van Parijs en bewaard ruim 38.000 kunstobjecten. Sinds 1793 worden er al werken tentoongesteld. Jaarlijks bezoeken ruim 8.1 miljoen toeristen het Louvre. Het meest bekende schilderij is natuurlijk de Mona Lisa van…

Onze blog: Vol inspiratie!

Op wintersport met Interbus

Interbus aanbiedingen en busreizen zijn vanaf vandaag te vinden op Parijzenaar.nl Interbus is net als Flixbus een internationale vervoerder met concurrerende prijzen. Zo reis je in de zomerperiode spotgoedkoop naar Parijs en in het winterseizoen naar de Franse Alpen. Met vervoerder Interbus reis je vanuit Nederland geheel verzorgd naar diverse wintersportbestemmingen in Frankrijk en dat…

Lees verder!

Laatste kans: 50.000 extra voordelige treintickets naar Parijs

Tot en met 18 november kan je gebruikmaken van de eindejaarsactie bij Thalys. Ruim 50.000 internationale treintickets voor het allerlaagste tarief naar diverse bestemmingen, waaronder Parijs. Maak je gebruik van deze Thalys actie, dan dien je te reizen tussen 9 december 2019 en 4 maart 2020.

Parijs met kinderen

Naar Parijs met de kinderen, kies dan voor goedkope treintickets naar Parijs. Zo scoor je via Vakantie Veilingen heel goedkoop een treinticket naar Disneyland Parijs of het centrum van de stad. Kinderen kunnen namelijk al voor € 5,- met je meereizen. In dit blog lees je alles over het kindertarief van de trein naar Parijs.…

Lees verder!
Vliegtickets korting
Anwb cmapings 121x61
NS international logo
GetYourGuide.nl logo