De Paris City Pass is een stadspas voor 60+ bezienswaardigheden in Parijs én het openbaar vervoer in de stad. In plaats van allemaal losse tickets voor o.a. het Louvre, de Eiffeltoren en het Kasteel van Versailles, staat alles op de Paris City Pass.

Dankzij deze handige stadspas van Parijs heb je dus geen omkijken meer naar toegangskaarten voor alle topbezienswaardigheden én kan je gedurende je verblijf onbeperkt met het openbaar vervoer reizen.

Voordelen van de Paris City Pass

Wil je tijdens je verblijf in Parijs veel zien van de stad? Ben je van plan om naar de bekende toeristische trekpleisters te gaan, zoals de Eiffeltoren, het Louvre museum, Arc de Triomphe en het Panthéon? Dan is deze multifunctionele pas absoluut iets voor jou.

Met deze pas ben je direct voorzien van de volgende exclusieve voordelen:

 • Gratis toegang tot alle top bezienswaardigheden EN musea;
 • Aanzienlijk kortere wachttijden bij o.a. het Louvre museum, Arc de Triomphe, de Eiffeltoren én Musée d’Orsay;
 • Gratis met het openbaar vervoer in Parijs (bus, metro en RER);
 • Handige opvouwbare kaart van Parijs;
 • Uitgestippelde wandelroutes, inclusief kortingen bij diverse winkels en restaurants.

Wat is de Paris City Pass?

De Paris City Pass is de totaaloplossing voor toeristen die Parijs willen verkennen. Of je nu een dagtrip gepland hebt staan of een 2, 3 of 4-daagse stedentrip naar Parijs hebt geboekt. Met deze handige stadspas heb je direct alles wat je nodig hebt.

Met name tijdens het hoogseizoen ben je niet de enige die de hoogtepunten van de stad wilt zien. Hierdoor ontstaan er vaak lange wachtrijen bij vrijwel alle grote bezienswaardigheden. Niemand staat er op te wachten om uren in de rij te staan voor een museum.

Dankzij deze stadspas is dat ook niet nodig. De tickets voor grote bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, het Kasteel van Versailles én musea zoals het Louvre museum heb je al binnen. Je hoeft dus niet in de rij te staan voor een toegangskaartje en bespaart zeeën van tijd!

Bovendien heb je bij veel van de bovengenoemde trekpleisters prioriteitstoegang. Dit betekent dat je niet in de reguliere wachtrij hoeft te staan en zo door kan lopen! Op deze manier bespaar je naast geld ook kostbare tijd die je normaal gesproken in de rij had verspild.

Deze aanbieding is in het leven geroepen door het Franse Bureau voor Toerisme en dus zeer betrouwbaar.

Wat kost de Paris City Pass?

De Paris City Pass is verkrijgbaar in verschillende varianten. De stadspas is namelijk verkrijgbaar vanaf 2 tot 5 dagen. De kosten zijn dus afhankelijk van je verblijf en je plannen. Daarnaast krijgen kinderen, jongere tot 17 jaar, en EU-burgers tot 25 jaar een leuke korting. Je kunt deze stadspas eenvoudig online bestellen via de website van GetYourGuide.

Paris City Pass: 2 dagen

 • Volwassene: € 109,-
 • Jongere (12-17 jaar): € 65,-
 • EU-burger (12-25 jaar): € 65,-
 • Kinderen (4-11 jaar): € 35,-

Paris City Pass: 3 dagen

 • Volwassene: € 129,-
 • Jongere (12-17 jaar): € 70,-
 • EU-burger (12-25 jaar): € 70,-
 • Kinderen (4-11 jaar): € 39,-

Paris City Pass: 5 dagen

 • Volwassene: € 155,-
 • Jongere (12-17 jaar): € 90,-
 • EU-burger (12-25 jaar): € 90,-
 • Kinderen (4-11 jaar): € 47,-

Je kunt de Paris City Pass eenvoudig vooraf bestellen op de website van GetYourGuide. Dan ben je verzekerd van alle genoemde voordelen tijdens je bezoek aan Parijs. Betalen kan veilig en heel eenvoudig met iDeal, PayPal en creditcard. Na betaling ontvang je binnen enkele minuten de bevestiging en de stadspas van Parijs.

Parijs Museumpas

Bezoek je graag musea in Parijs, dan kan je er ook voor kiezen om een losse museumpas van Parijs te bestellen. Ook met deze pas geniet je van veel voordelen en kortingen binnen Parijs.

Voordelen van de museumpas

Gedurende je verblijf of tijdens je stedentrip naar Parijs cultuur snuiven? Kies dan voor deze handige pas voor rum 60+ musea. Op deze manier betaal je niet tientallen euro’s per museum, maar één vast bedrag voor allemaal.

Met deze pas ben je voorzien van de volgende exclusieve voordelen:

 • Gratis toegang tot 60+ musea EN monumenten in en rondom Parijs;
 • Bespaar tijd dankzij prioriteitstoegang bij veel top musea, zoals bij het Louvre, Orsay én Centre Pompidou Museum;
 • Ook toegang tot de permanente tentoonstellingen;

Bezoek je 2 á 3 musea tijdens je bezoek aan de stad dan heb je je geld er al uitgehaald!

Parijs museumpas

Wat kost de museumpas van Parijs

Net als de reguliere stadspas van Parijs is de prijs afhankelijk van het aantal dagen. Deze pas is namelijk verkrijgbaar voor 2, 4 of 6 dagen. In tegenstelling tot The Paris City Pass krijgen kinderen en jongeren geen korting. In onze ogen is dat ook niet nodig, want de museumpas is al zeer scherp geprijsd. Na een paar musea heb je namelijk je geld er al uit gehaald!

Bestellen van de pas kan veilig en eenvoudig via de website van GetYourGuide

Parijs museumpas: 2, 4 of 6 dagen

 • Volwassene, 2 dagen: € 53,-
 • Volwassene, 4 dagen: € 67,-
 • Volwassene, 6 dagen: € 79,-

Bekijk hier een lijst van alle musea en monumenten die te bezoeken zijn met deze handige pas.

Je kunt ook deze handige toeristenpas eenvoudig vooraf bestellen op de website van GetYourGuide. Dan ben je verzekerd van alle genoemde voordelen tijdens je bezoek aan Parijs. Betalen kan veilig en heel eenvoudig met iDeal, PayPal en creditcard. Na betaling ontvang je binnen enkele minuten de bevestiging en de stadspas van Parijs.

4/5 - (6 stemmen)

5 reacties

 1. Wij gaan binnenkort naar Parijs en zijn ons aan het voorbereiden, maar hebben wat vragen. Is de Paris Pass hetzelfde als de Paris City Pass? En is gebruik van OV hierbij inbegrepen? We zijn er 6 volle dagen, wat is verstandig qua kosten en flexibiliteit?

  • Hoi Martin & Esther,

   Wat leuk dat jullie zes volle dagen de tijd nemen om Parijs te ontdekken! Goed dat je even deze vraag stelt, want er zit inderdaad verschil in de Paris Pass en de Paris City Pass. Met beide passen heb je toegang tot heel veel musea, bezienswaardigheden en attracties. Met de Paris Pass heb je verder één dag toegang tot de Hop-on Hop-off bus van Parijs en mag je bij diverse musea en bezienswaardigheden de wachtrij overslaan. In plaats van de hop-on en hop-off bus is de Paris City Pass ook meteen je vervoersbewijs voor de tram, bus en metro in Parijs. Dat laatste is overigens wel echt een must: super handig dus!

 2. Hoi Daan,
  We gaan met ons gezin 26+27 mei naar Parijs en we wilden eigenlijk de Paris City Pass gebruiken om zonder omkijken openbaar vervoer te kunnen gebruiken en ook diverse bezienswaardigheden., maar als we op bovenstaande link klikken in het vorige bericht kom ik op de site van turbopass en daar is de paris city pass wel beschikbaar, maar blijkt deze niet meer besteld te kunnen worden tot nader order (vermoedelijk juni weer geeft de helpdesk aan). Wat is het dan het beste alternatief volgens jou (voor ov en bezienswaardigheden). We overnachten in Novotel ten noorden van de ring parijs (vlak bij Porte de la Chapelle). Alvast bedankt. Raymond

  • Hoi Raymond,

   Wat leuk dat jullie binnenkort met het gezin naar Parijs gaan! Wel balen om te lezen dat de Paris City Pass waar ik over schrijf tijdelijk niet verkrijgbaar is via de genoemde website. Ik heb even voor je gezocht en ik zie dat ze via Turbopass.com wel verkrijgbaar zijn.

   Een alternatief is de museumpas en losse metro tickets. Een dagkaart van de metro kost 13 euro, een losse rit binnen dezelfde zone kost 2 euro. Kinderen vinden de Hop-on Hop-off bussen vaak geweldig. Een leuke manier om veel van de stad te zien, van het weer te genieten en snel tussen bezienswaardigheden te reizen.

   Hopelijk heb je hier iets aan! Veel plezier in ieder geval 🙂

 3. Hey Daan,
  Bedankt voor de goede uitleg over de Citypass, m’n vrienden en ik zijn overtuigd. We wilden dit echter kopen op de site uit het artikel, maar daar kunnen we niet kiezen voor de korting voor EU burgers van 18-25 jaar (we zijn 19). Wat nu?
  Alvast bedankt voor je hulp.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Post comment